sobota 7. listopadu 2015

Pokrývač na střechu a pokračování ve stavění zdi

Na dopoledne domluvila Hanička s jedním pokrývačem, že přijede k nám se podívat a posoudí stav naší střechy. Jelikož je nezateplená, ve všech prknech a krovech jsou červotoče (každou chvíli slyšíme ptáka datle černého, jenž nám na kraj střechy klove na červotočivé prkno), je načase začít přemýšlet o výměně kompletní střechy. Všechny prkna vyhodíme, některé špatné krovy vyměníme a pokusíme zachovat konstrukci krovů. Asi nejlepší varianta je instalace plechové střešní krytiny od firmy Borga. Máme představu, že na severní straně střechy dáme 3 vykýře a vpředu, kde by mohla být v půdě jedna místnost (asi ložnice), dvě střešní okna. Udělá nám rozpočet a pokud vše dobře dopadne, na přelomu jara a léta se bude vyměnovat střecha - hned po prořezávání stěn druhé půlky baráku.
Dnes jsem opět pokračoval se cihly a tvárnicí, opět práce mi dělá radost, příjemná změna oproti programování - je třeba ulevit psychice a začít dělat něco fyzicky. Má to do sebe něco.
Kupodivu už je to pomalu znát, jak bude budoucí koupelna vypadat.


2 komentáře:

  1. Dost podobný problém se střechou letos také řešíme. Ta naše už byla hodně stará a zub času se na ní nehezky podepsal. Krovy i latě už našetěstí máme vyměněné a teď řešíme izolaci. Zatím to vypadá tak, že si ji necháme udělat od http://www.strechytomi.cz/ Na ty jsem před pár týdny dostala tip od jednoho známého, který si od nich nechával dělat celou střechu a prý je s výsledkem naprosto spokojen, tak snad budeme i my.

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsme nedávno dělali rekonstrukci střechy svépomocí a byla to tedy opravdová fuška. Naštěstí jsme našli docela dost levného dodatavetele, kde jsme si mohli koupit materiál, mezi kterým byla i třeba plechová střešní krytina , jinak už bychom do něčeho takového asi sami nešli.

    OdpovědětVymazat