neděle 13. listopadu 2016

Montáž akumulační nádrže a kotle

Ve středu jsem byl navštívit ve firmě ACT Servis, kde jsem po několika dnech hledání nakonec vybral kliky do tří dveří pro mamku a do kotelny.
Ve čtvrtek jsem víceméně odpočíval po chřipce, po telefonátu se dozvídáme, že pravděpodobně v sobotu přijede firma montovat aku nádrž s kotlem, tak se připravujeme, už bylo konečně na čase.
V pátek zavíráme přívod vody a rozebíráme bojler, s pomocí Péťy a Bohouše dáváme na vozík. Bohouš mezitím dává na poslední část stěny novou omítku, s Péťou připravujeme na zítřejší příjezd firmy. Od elektriky po uklízení materiálu atd.
Včera nastal konečně den D, jelikož omítka včera moc nedržela, udělal slabší vrstvu a ráno Bohouš přišel dodělat zbytek omítky. Okolo poledne přijela dodávka s aku nádrží. Zkusili jsme nádrž dát přes uhelnu, bohužel se šikmým výklenkem nádrž nevejde (musel bych vybourat futra). Naštěstí existovala poslední varianta, druhým výklenkem ze sauny, kterou má šířku 90 cm (ještě že jsem před rokem při probourání výklenku udělal širší mezeru). Montují to zkušení Ukrajinci, kupodivu práci dělají dobře až na drobné věci - musím u toho pohlídat a občas zkonzultovat. Odpoledne s Péťou dáváme provizorný kabel do garáže (ten původní přestal fungovat, nejspíš v zemi se díky vlhkosti spoje zkorodovaly). Pro jistotu jsme kabel dali do ochranného rouru a nechali volně na zem, na jaře vykopeme díru a dáme nový kabel.
Dnes ráno dávám litr fridexu do nakladače a naposledy v roce se projedu kousek po zahradě, přes zimu uložím a akumulátor vyndám - pro udržení kapacity přes nabjíječku. Poté s Péťou děláme úklid v garáži, aby se vešlo auto maminky - garáž je skoro přeplněná a už není místo kam se pohnout. Kolem desáté přijedou Ukrajinci z firmy a pokračují v zapojení trubek do aku nádrže. Přivezli i velký vrták, vrtám díry pro podlahovku a krb. Odpoledne s kluci dáváme kotel do kotelny, naštěstí kluci byli šikovní a bez problému jsme přepravili dovnitř (pomocí paletáku), z palety bylo potřeba kotel zvednout a položit na podlahu, zavolal jsem 2 chlapy a se 4 chlapy jsme kotel zvedli a umístili na správnou polohu. Večer opravuji omítku, dávám pár cihel na starý rozvaděč, Péťa mezitím dělá venku uzemnění (žlutozelená barva) z nového rozvaděče.



Žádné komentáře:

Okomentovat