neděle 28. února 2016

Střevní chřipka

Co se dalo čekat, od včerejška, kde jsme byli v Újezdu na oslavě Martinčiny narozeniny, mi nebylo dobře, zezačátku jsem nevěděl, co mi je, myslel jsem, že na mě spadla únava z dopoledního lyžování s Elenkou v Nové Pace. Celou dobu jsem jí držel mezi nohy a občas byly místa, kde jsem musel vynaložit maximum síly. Elence se lyžování moc líbilo a jsem rád, že jsme tam vyrazili. Druhý den, dneska se ozvaly žaludeční nevolnosti, tak jsem hodně času proležel a přemýšlel o dalším postupu rekonstrukce. Aspoň na další víkend si naberu další dávku energie.



neděle 21. února 2016

Spárování obkladů

Včera jsem byl na firemní akci v Špindlu, kde jsme s kolegy byli běžkovat. Takže k práci jsem se pustil až dnes, musel jsem začít vyspárovat obklady. Práce trvala cca půl dne, po vytvrdnutí spárovací hmoty jsem dokončil rohy u komína, tam jsem raději dal silikonový tmel v barvě Jasmín jako u spáru. To proto, že jsem v několika místech (v Praze na toaletě, koupelně a kuchyňce), hlavně v rozích, všiml popraskané spáry, silikonový tmel je pružný, navíc u komína dochází k velkému pohybu teplot.
Zítra mám v plánu jet do Liberce navštívit firmu Vips Gap, kde chci zjistit podrobnosti týkající se podlahového vytápění. Vizitku jsem získal na výstavě Infotherma v Ostravě. Po prostudování všech nabídek se mi zdá tato firma jako nejlepší co se týče informovanosti a nabídky různých typů podlahového vytápění. No nechám se překvapit.

neděle 14. února 2016

Dokončení obkladů kuchyně

Dnes jsem dokončil obklady na druhé stěně včetně rohu v komínu, vcelku pohoda a práce mi příjemně utekla. Největší perličkou bylo udělat rohy, mamce ani mě se nelíbí plastové rohy, které se používají na obklady, vyřešil jsem to jednoduše. Obklady jsem zkosil pod úhlem 45° pomocí přímočaré pilky a dal jsem vedle sebe (do tvaru L). Udělat pravý úhel u komína, dodržovat stejnou vzdálenost včetně spár nebyla sranda, ale i tak se mi povedlo. Pro mě to byla nová zkušenost a až budu dělat obklady v koupelně a na záchodě, budu vědět co a jak a na co se mám připravit.






sobota 13. února 2016

Víkendová akce s obklady do kuchyně

Včera jsem musel urgentně vyměnit u auta brzdové destičky a u známého vysoustružit brzdové kotouče. Když jsem dal nové destičky, zjistil jsem, že tam nepasují, tak jsem musel dnes ráno zajet do Košťálova vyměnit na ty správné. Ty vyměněné bude až v pondělí - musí to objednat.
Dnes jsem se pustil do obložení obkladů do kuchyně, nakonec mamka vybrala obklady ze Španělska (Ceramica Trinidad Blanco 20x40). Od Bohouše jsem si vypůjčil přímočarou pilu a dle strýčka Google jsem zjistil, že pro vyřezávání otvoru na čtyřzásuvkový vypínač bude asi nejlepší koupit diamantovou pilku a to se mi povedlo. Dobře se s tím pracuje a vcelku je to jednoduché. Po nanesení lepidla na stěnu a prvního obkladu se dalo čekat, že se něco stane. Obklad ani 5 vteřin nevydržel a gravitace udělala své. Je jasné, že jsem lepidlo namíchal až moc řídký, takže jsem musel hustotu upravit a znovu zkusit experimentovat. Poté obklady už pěkně držely jak přibité. Asi před měsícem jsem koupil vyrovnávací systém Raimondi Level System - musím říct, že jsem investici neprohloupil a skutečně jsou obklady krásně udělané. Však se koukněte na fotky.
Vyrovnání do jedné řady jsem nechal udělat pomocí laseru - opět užitečná a nepostradatelná pomůcka!



neděle 7. února 2016

Natažení perlinky

Dnes jsem se pustil poprvé do natažení perlinky a lepidla, není to nic složitého a práce mě opět baví, mám se co ještě učit. Nejdříve jsem udělal roh komína, dbal jsem na to, aby byl kolmý, poté levou a nakonec pravou stěnu. Neopomněl jsem samozřejmě před akcí nafotit umístění jednotlivých kabelů - dobře víte proč :-)
Pěkně den utekl a velmi příjemně.










sobota 6. února 2016

Instalace elektrických kabelů do kuchyně

Včera a dnes jsem se pustil do natažení elektriky do kuchyně, bylo třeba natáhnout dvě kabely 16A na dvě trojzásuvky a jeden kabel 3x16A pro sporák. Mamka si nakonec vybere napůl indukční a sklokeramickou varnou desku, to proto, aby nemusela dokupovat kovové hrnce a mohla použít stávající. Dále jsem přidal další kabel 16A na ledničku (do budoucna lze zapojit i myčku na nádobí), také kromě toho jsem natáhl kabel 10A na světla.
Odpoledne jsme s mamkou stihli vysekat omítku na chodbě, aby jsme to měli hotové a v budoucnosti se už neprášilo.